Over ons

De Nieuwe Traditie is onderdeel van De Nieuwe Poort. De Nieuwe Poort heeft zijn programma’s ingedeeld langs de kernwoorden leren, dienen en vieren. Leren wordt verzorgd door Stichting The New University, dienen door Stichting De Nieuwe Poort zelf en vieren door Stichting De Nieuwe Traditie. Vieren gaat over geraakt worden, over de waarde van het woord, over verbeeldingskracht, over levende muziek, maar ook over verstilling. Zo vieren we Kerst en Pasen op nieuwe wijze vóór de feestdagen.

Image alt

Het verhaal van Ruben

Ruben begon als ‘dominee van de Zuidas’ en is bekend geworden met het project Zingeving Zuidas in de financiële crisis van 2008. In 2012 richtte hij ‘De Nieuwe Poort / The New Port’ op in het zakencentrum Zuidas van Amsterdam, een ontmoetingscentrum met onder andere een restaurant en (vergader)zalen. Ook zette hij in 2016 De Nieuwe Poort op in het financiële centrum van Rotterdam. Hij zoekt naar moderne manieren om mensen weer te interesseren voor de kerk en traditie. Hij wordt omschreven als een vernieuwer van de kerk: ‘de nieuwerwetse Kerk’, ‘de Kerk van Nu’. Namens Nederland behoorde hij tot de European Young Leaders class of 2019 van Europese denktank Friends of Europe en stond in 2020 in de Volkskrant Top 200 meest invloedrijke Nederlanders.

In 2013 won Van Zwieten de titel ‘Theoloog van het jaar”. Vervolgens werd hij in 2014 door Vrij Nederland uitgeroepen tot ‘beste dominee’, na een rondgang langs zijn vakgenoten. In 2014 riep de Volkskrant hem uit tot een van de 5 meest invloedrijke personen van de toekomst. Hij ontving hetzelfde eerbetoon van NRC Handelsblad, dat hem in 2010 uitriep tot een van de meest invloedrijke jonge mensen voor het komende decennium.

 

Image alt

ANBI Stichting

De Nieuwe Traditie wil de Kerk met haar eeuwenoude rituelen en sacramenten van hervormen met behoud van het goede. Stichting De Nieuwe Traditie heeft de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status waardoor giften aan de stichting aftrekbaar zijn bij uw belastingaangifte. Er is veel vraag naar vormgeving van nieuwe rituelen rondom trouwen en rouwen. Deze activiteiten gebeuren vanuit de ANBI stichting De Nieuwe Traditie. Zij beschikt over een stal aan muzikanten, dichters en beeldend kunstenaars om op zoek te gaan naar nieuwe rituelen met behoud van de joods-christelijke-humanistische traditie.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over de beleidsplannen