Over ons

Vieren in De Nieuwe Poort gaat over geraakt worden, over de waarde van het woord, over verbeeldingskracht, over levende muziek, maar ook over verstilling. Zo vieren we Kerst en Pasen op nieuwe wijze vóór de feestdagen.

Er is veel vraag naar vormgeving van nieuwe rituelen rondom trouwen en rouwen. Deze activiteiten gebeuren vanuit de ANBI stichting De Nieuwe Traditie. Zij beschikt over een stal aan muzikanten, dichters en beeldend kunstenaars om op zoek te gaan naar nieuwe rituelen met behoud van de joods-christelijke-humanistische traditie.

Image alt

Het verhaal van Ruben

In 2013 won Van Zwieten de titel ‘Theoloog van het jaar”. Vervolgens werd hij in 2014 door Vrij Nederland uitgeroepen tot ‘beste dominee’, na een rondgang langs zijn vakgenoten. In 2014 riep de Volkskrant hem uit tot een van de 5 meest invloedrijke personen van de toekomst. Hij ontving hetzelfde eerbetoon van NRC Handelsblad, dat hem in 2010 uitriep tot een van de meest invloedrijke jonge mensen voor het komende decennium.

Onze initiator Ruben van Zwieten is een vernieuwer van de Kerk. Ook is hij lid van de Young European Leaders klas van de Europese denktank Friends of Europe 2019.

Image alt

Droom